Як добре, що коли ми вже втомлюємося від «виснажливих» новорічних святкувань, не надто зручного зимового одягу та дошкульних морозів, настає довгоочікувана весна. Проте клопотів у нашому житті не стане менше. Перед нами постане ціла низка запитань: 

  • Де провести весняні свята?
  • Як організувати цікавий відпочинок для дітей на канікулах?
  • Що робити, якщо на роботі «запара» і немає з ким залишити дитину?

Весняні канікули в школах у 2021 році заплановані на 22-28 березня, звичайно, якщо карантин не внесе корективи. Зараз найкращий час спланувати канікули вашої дитини та свою невелику відпустку навесні. Саме тому нижче пропоную вам добірку крутих ідей для цікавого, веселого та ще й корисного дозвілля.
 

ТОП-добірка ідей, як провести весняні канікули 2021

Майстер-класи

Вільний від занять тиждень — чудова нагода опанувати нові навички. У своєму місті ви знайдете майстер-класи на будь-який смак: від гончарства до приготування піци та суші, від виготовлення м’яких іграшок до розпису одягу.

Київ – майстер-клас зі стрінг-арту та подорож у казковому трамвайчику

За допомогою техніки стрінг-арту гості майстер-класу створять дивовижне панно. Під чуйним керівництвом ви зробите картину з ниток, яку не соромно буде повісити у вітальні на видному місці. А після цього киян запрошують покататися на дитячому казковому трамвайчику.

Де: біля станції метро Контрактова площа
Коли: 29 березня о 13:00
Вартість: 250 грн

 

ТОП-добірка ідей, як провести весняні канікули 2021 - 2


Львів – майстер-клас із приготування штруделя

Це можливість поринути у тонкощі історії та практики випікання цього смаколика. Вам розкажуть історію походження та приготування штруделів – як солодких, так і солоних. Штрудель-майстер покаже захопливе шоу з тістом та навчить майстерності маневрування та підкидання. Майстер-клас триває до 1,5 години, а після кожен із учасників отримує в подарунок приготовлений ним штрудель та сертифікат від концептуаліста.

Де: площа Ринок, 13
Коли: 22-29 березня, 08:00-23:00
Вартість: 350 грн (450 грн за двох)

 

ТОП-добірка ідей, як провести весняні канікули 2021 - 3


Харків – майстер-клас із 3D малювання

Майстри школи 3D-малювання проведуть заняття для вашої дитини (і для вас, якщо захочете взяти участь). Усі підуть з готовою іграшкою, зробленою власноруч.
Півтори години захопленої роботи й радість від свого результату.

Де: проспект Московський, 272
Коли: 27 березня о 16:00
Вартість: 170 грн 

 

ТОП-добірка ідей, як провести весняні канікули 2021 - 4

Подорожі

Весняні канікули – чудовий привід пізнати нові місця нашої країни та показати своїм малюкам мальовничу красу та весняну природу довкола. 

Одеса

Перлина біля моря може стати чудовим місцем  для проведення не тільки літніх канікул, але й весняних. Тут можна прогулюватися біля моря, вдихати свіже морське повітря, робити фото на порожніх пляжах і весело проводити час із дитиною. 

Отже, місць, куди піти з дитиною в Одесі, предостатньо. Перераховуємо: Одеський зоопарк із понад 200 тваринами, серед яких слони, леви, ведмеді; Музей цікавої науки, в якому дитина зможе зануритися у світ наукових досліджень і несподіваних відкриттів; звичайно ж, аквапарк (бо в яку пору року ви не приїхали б до Одеси, завжди буде тягнути поплавати, якщо не в морі, то хоча б у басейні).
 

ТОП-добірка ідей, як провести весняні канікули 2021 - 5


Чернігів

Весняний Чернігів особливо гарний. Сюди варто приїхати, щоб погуляти старовинним містом і підтягнути знання історії України (записавшись на одну з екскурсій). Після пізнавальної екскурсії можна вирушити на роледром або батути в парку розваг. Не варто забувати, що в Чернігівській області багато цікавих місць, які варто відвідати з дітьми. Наприклад, навесні можна поїхати до Ічнянського парку шукати первоцвіти або ж зазирнути до парку природи «Беремицьке» і познайомитися з його мешканцями.
 

ТОП-добірка ідей, як провести весняні канікули 2021 - 6


Закарпаття

Поки в Івано-Франківській і Чернівецькій областях оголошено «червону» карантинну зону, пропонуємо спланувати подорож до Закарпаття – тут ті ж гори, як і на Івано-Франківщині, і такий же мікс культур, як і на Буковині. 

Звичайно ж, не можна не піти в гори. В принципі, з дітьми піднімаються і на Говерлу, але ми пропонуємо почати з меншого. Можна влаштувати похід на гору Гимба, його частину можна проїхати на крісельному підйомнику. Також зі школярем варто відвідати хоча б один замок Закарпаття. По-перше, це цікаво, по-друге, можна підтягнути історію, ну і по-третє, прекрасні фото на тлі багатовікових споруд точно не залишать байдужими однокласників дитини і колег батьків.
 

ТОП-добірка ідей, як провести весняні канікули 2021 - 7

Табори весняних канікул

Якщо ж так сталося, що залишити справи хоча б на декілька днів немає змоги, а турбуватися кожної хвилини про дитину, що залишилася вдома без нагляду, не вистачає сил, то одним із найліпших варіантів вирішення цієї ситуації є дитячий табір. Ваша дитина 24 години на добу буде під наглядом працівників табору (розважатися, гратися, відпочивати, навчатися, оздоровлюватися), а у вас з'являться ті безцінні хвилини тиші та спокою, коли можна спокійно відпочити та розслабитись (перед телевізором чи влаштувати СПА-процедури у власній ванній кімнаті). 

На сьогодні є безліч пропозицій для дітей різного віку: провести час цікаво та корисно пропонують майже всі приватні школи, а також центри дитячого розвитку. Існують мовні й тематичні табори (за тиждень діти можуть створити власний проєкт, побути справжніми блогерами, фотографами, кінорежисерами під наглядом досвідчених фахівців). 
 

ТОП-добірка ідей, як провести весняні канікули 2021 - 8


Одним із таких є, власне, комплекс канікулярних програм Green Country, у якому ми подбали про всі тонкощі корисного та надзвичайно захопливого дозвілля для дітей. 

Нашою ключовою місією у розробленні програм було гармонійно поєднати: 

  • збільшення словникового запасу дитини – 2 години лексичних занять з англійської;
  • смачні та пізнавальні майстер-класи – 45 хвилин кулінарії + перекус;
  • час для креативності – 45 хвилин творчої майстерки, пов'язаної з улюбленими персонажами;
  • фізична активність і релакс – прогулянка на свіжому повітрі.

До того ж діти мають можливість познайомитися з однолітками та завести нових друзів!

Більше подробиць можете дізнатися, перейшовши за посиланням.
 

ТОП-добірка ідей, як провести весняні канікули 2021 - 9

Зоопарк

Весна – чудовий час для відвідування зоопарків, адже деякі тварини прокидаються від зимової сплячки, у деяких народжуються дитинчата. Тварини, як і люди, радіють сонцю і теплу, тож нерідко можна побачити, як вони граються.

Мешканцям Києва представлений великий вибір.

  1. Київський Зоопарк. На площі в 34 гектари ви зможете побачити 2480 тварин 330 видів. Крім того, тут містять 36 видів тварин, занесених до Червоної книги України, та 208 – до Міжнародного Червоного списку, 18 видів перебувають під охороною міжнародної конвенції СІТЕС.

  2. Зоопарк «12 місяців». На площі 16 гектарів проживає понад 100 тварин – хижаки, парнокопитні та непарнокопитні, примати, гризуни, совоподібні й багато інших. Також тут представлені рідкісні та екзотичні тварини.

  3. Контактний зоопарк Animal Park у «Країні розваг». Тут відвідувачам покажуть корову зебу, ламу гуанако, шетлендських поні, кенгуру валлабі, камерунських карликових кіз, валлійських кіз, камерунських баранів, міні-пігів, морських свинок, карликових кроликів, лемурів катта, мексиканських скунсів, індійських і білих павичів, чорних лебедів, качок-мандаринок, кілька видів папуг, альпак і інших тварин.

  4. Контактний зоопарк «Країна Єнотія». Зоопарк розташований на території торгового центру, де на площі близько 400 кв. м розмістили 20 вольєрів. Тут представлено понад 20 видів тварин і птахів: єноти, носухи, поні, вівці, кози, кролі, морські свинки, кенгуру, лама, хвилясті папужки, павич, фазан, курка тощо. Для того щоб погладити, погодувати і сфотографуватися з тваринами, ви можете просто зайти до них у вольєр. Це абсолютно безпечно, адже все відбувається під контролем співробітників.
     

ТОП-добірка ідей, як провести весняні канікули 2021 - 10

Усією сім'єю до аквапарку

Ніщо не замінить дітям часу, проведеного з батьками. Тому мама й тато повинні взяти відгул і провести хоча б один день разом із дитиною на весняних канікулах. Тільки так дитина відчуватиме, що її люблять. Аквапарк – хороший варіант сімейного дозвілля, адже це хороший спосіб «поринути» у весняно-літній настрій з головою у всіх сенсах цього слова :) Тим паче навіть у місті є змога відвідати крутий aqua-space з різноманітними розвагами на будь-який вік та вподобання.

Київ – Dream Island 

Аквапарк на території другої частини торгового центру Dream Town. Це один із найбільших критих аквапарків на території Європи. Температура води – близько 28 градусів, повітря – близько 30. Загальна площа – 24 тисячі квадратів. А серед фірмових особливостей – унікальна дизайнерська концепція: аквапарк Юрського періоду.

На території – величезна кількість розваг:

  • гірка-бумеранг;
  • гірка-воронка;
  • закриті тьюби;
  • гірки з витками та стрімкими поворотами;
  • сплав повільною або швидкою річкою;
  • кілька хвильових басейнів;
  • гірки з імітацією вільного падіння;
  • водний футбол і поло;
  • басейни з гротами;
  • футбол, баскетбол, настільний теніс та багато іншого.

Дітям до 14 років теж не доведеться нудьгувати. Для них є:

  • водні атракціони;
  • маленька гірка «Восьминіг» на вісім спусків;
  • водний майданчик «Дитяче містечко»;
  • ціла серія безпечних класичних гірок, пофарбованих у яскраві кольори для маленьких гостей.

Також на території облаштовані ресторани та бари. А на додаток – релакс-зона з лазнями, саунами і СПА-послугами.

Львів – аквапарк «Пляж»

Найбільший спортивно-розважальний комплекс у Західному регіоні. В аквапарку є 50-метровий спортивний, дитячий та розважальний басейни, гідромасажери. Тут працюють професійні аніматори. 

Також до комплексу входять:

  • екстремальні гірки різної висоти та рівня складності;
  • 5 басейнів;
  • зона «Релакс»: 5 бань та саун;
  • джакузі;
  • дитяча кімната;
  • кафе та бари;
  • фітнес-центр:
  • хімічна лабораторія, що стежить за якістю води. 

Харків – аквапарк «Джунглі»

Багатофункціональний розважальний комплекс із масою водних атракціонів та різноманітних басейнів, сервісом оздоровчих послуг, кафе і барами, паркінгом і готелем. Тільки площа зони водних розваг аквапарку складає  4000 кв. м, а загальна – 11000 кв. м. 

На особливу увагу заслуговує архітектурне оформлення фасаду будівлі та інтер'єру. У харківських «Джунглях» можна побачити повну імітацію тропічного ландшафту і його флори: водоспади, річки, потічки, буйну рослинність, фрагменти скель і «залишків» древніх цивілізацій майя та ацтеків – храмів, пірамід, культових скульптур. Система клімат-контролю в точності відтворює тропічну атмосферу: температура повітря близько 27 градусів, вологість дуже висока – відчуття повного занурення в екзотичну природу екваторіальних широт.
 

ТОП-добірка ідей, як провести весняні канікули 2021 - 11

Пікнік

Гарною ідеєю стане навіть простий сімейний пікнік у найближчій зоні відпочинку (ліс, парк, відкрита галявина). Ковток свіжого повітря та невимушена бесіда серед кола рідних та друзів дозволить вам відволіктись від буденних справ та набратися сил для нових звершень. Зважаючи на те, що психологи радять відпочинок на свіжому повітрі як засіб від депресії та каталізатор нових ідей чи оригінальних відкриттів, то чому б не скористатися порадою спеціалістів.
 

ТОП-добірка ідей, як провести весняні канікули 2021 - 12

 

Якщо жоден з описаних варіантів весняного відпочинку вам не до вподоби, зробити для себе приємні вихідні дні можна не виїжджаючи з міста: прем’єри кінострічок, тематичні виставки, театральні вистави, – щодня в місті проводиться ціла низка різноманітних заходів. Головне – вчасно про них дізнаватись та не проґавити найцікавіше.

Гарного вам відпочинку! See you ;)

 

Юлія Онуфрієць, викладачка Грін Кантрі

Юлія Онуфрієць

Дата публікації: 9 березня 2021