Якщо у дорослої людини в вивченні англійської мови цілком успішно працює така мотивація, як нові кар'єрні перспективи або подорожі, то для дітей такі стимули практично нічого не значать. Дитину мотивує лише щирий інтерес до предмету й позитивні емоції в процесі навчання. Тому батькам важливо розуміти, з чого починають вивчати англійську мову з дітьми досвідчені викладачі та як допомогти малюкам легко й швидко включитися в процес, а головне – не перегоріти.

Перше правило навчання дітей – зробити так, щоб заняття були цікавими, веселими та легкими. Легкими – зовсім не означає нерезультативними. Навчання має бути природним і невимушеним, за правильного підходу дитина навіть і не зрозуміє, що ви намагаєтеся вчити її мови. Пам'ятайте, що дітям протипоказана надмірна «академічність» і тиск із боку вчителя. Не знаєте, з чого почати навчання англійської та як зацікавити дитину? Саме для цього ми підготували п'ять головних порад, дотримуючись яких, ви зробите навчання легким і плідним.

Як зробити уроки англійської цікавими

Уроки англійської перетворяться на улюблене та довгоочікуване дозвілля, якщо батьки візьмуть на озброєння декілька порад, із чого починати вчити англійську мову з дітьми.

Як зробити уроки англійської цікавими

Коли та з чого почати навчання дитини англійської?

  1. Використовуйте настільні та карткові ігри. Перевага настільних і карткових комплектів – прості слова та легкі правила гри. Діти переважно люблять грати в настільні ігри з фішками і кубиком або в картки з яскравими картинками та нескладними словами. Виберіть цікаву гру англійською – і ваш урок перетвориться на справжнє задоволення для дитини.
     
  2. Зробіть англійську частиною повсякденного спілкування. Включіть спілкування іноземною мовою в щоденне дозвілля вашої родини. Нехай для початку це буде 5-10 хвилин, коли вся сім'я говорить або хоча б чергує слова рідною та іноземною – це буде прекрасним стартом практики. Крім окремо відведеного часу, намагайтеся використовувати англійські слова протягом усього дня. З чого починати навчання англійської дитини в такий спосіб? Наприклад, під час прогулянки згадуйте англомовні назви тварин (cat, crow, butterfly), рослин (tree, rose, grape) або окремих предметів (stone, toy, library).
     
  3. Включайте в процес онлайн-ресурси. Сьогодні в арсеналі того, хто англійську, – величезна кількість всіляких сайтів, додатків і відеоканалів для вивчення мови. У тому числі й дитячих. Це можуть бути ігри, пісні, веселі мультфільми, тести на уважність, караоке англійською і т.д.
     
  4. Обирайте максимально цікаві теми для дитини. З чого почати вчити дитину англійської, якщо вивчення мов її поки що не надто приваблює? Звичайно, з найцікавіших для неї тем. Дитина обожнює собак? Вивчайте назви порід англійською. Постійно возиться з конструктором? Будуйте разом предмети і вчіть їх іноземні назви. Любить казки? Спробуйте подивитися англомовну казкову історію.
     
  5. Не захоплюйтеся граматикою. Малюк неправильно побудував речення, не так вимовив слово або вжив не ту форму дієслова? Фахівці радять не акцентувати особливу увагу на невеликих погрішностях, які будуть зустрічатися в мові дитини. Дайте їй час навчитися вільно почуватись і говорити англійською, сміливо висловлювати власні думки та спостереження. Це не означає, що помилки зовсім не потрібно виправляти. Іноді це слід робити, але головне – м'яко та спокійно. Якщо ви постійно будете зупиняти дитину, інтерес до вивчення англійської та віра в свої здібності швидко згаснуть. Діти вчаться через численні повторення, тож будьте терплячими.

Інтерес – перше, з чого починається навчання англійської дитини

Взявши на озброєння наші рекомендації, ви маєте всі шанси стати улюбленим вчителем англійської для дитини. Такі регулярні міні-уроки в ігровій формі зроблять іноземну мову природною частиною життя малюка, а всі слова та граматичні конструкції в невимушеній обстановці засвоюються дітьми в десятки разів швидше й легше.

Дата публікації: 13 грудня 2019