У Грін Кантрі розпочалися тижні посткросингу! Щоб долучитися до цієї цікавої акції необхідно лише прочитати статтю, зареєструватися на офіційному сайті слідуючи інструкціям та  листуватися з людьми з усього світу! А наступного семестру ми підіб’ємо підсумки та нагородимо приємними призами найактивніших учасників!
 
«Хм, а що це таке цей посткросинг? І чим він такий цікавий?» - напевне запитаєте ви. Postcrossing – це масштабний проект, створений для обміну поштовими листівками між людьми з різних країн світу. У основі лежить система непрямого обміну – тобто надсилаючи листівки одним людям, ви отримуєте їх від інших. 
 
Postcrossing: всесвітній рух обміну листівками
 
А наші учениці та досвідчені посткросери  Катя та Ліза розказали нам, чим цей рух такий цікавий: «По-перше, це чудова можливість попрактикувати свою англійську! Ну де ще ви можете поспілкуватися (нехай лише у письмовому вигляді)  з представниками більш ніж 200 країн світу? По-друге,  це дуже захоплює – щодня з нетерпінням чекати яскраву листівку у своєму поштовому ящику та збирати свою унікальну колекцію». А у дівчат вже понад 500 листівок, і на цьому вони не збираються зупинятися! 
 
Postcrossing: всесвітній рух обміну листівками, 2
 
Ну що, захотілося теж отримати листівку з далекої  Японії чи екзотичної Індії?
Ось детальна інструкція для усіх бажаючих стати посткросерами:
Крок перший: зареєструйся на сайті https://www.postcrossing.com/ та  уважно заповни свою анкету – ім’я, електронну пошту, поштову адресу . Для цього на головній сторінці необхідно знайти кнопку з рожевим надписом «Createyourfreeaccount». Можеш попросити свого викладача з Грін Кантрі допомогти тобі, або навіть зареєструватися колективно, усією групою!
Крок другий: додай побільше інформації у свій профіль! Після того, як ти підтвердиш свою електронну адресу (перейдеш за посиланням, отриманим у листі з офіційного сайту), зліва побачиш блакитне вікно, де можна редагувати інформацію про себе – написати про свої хобі, захоплення, щоб іншим посткросерам було легше обрати листівку саме для тебе! Знову ж таки, якщо тобі важко заповнити все англійською мовою самостійно – звернися до свого викладача.
Крок третій: тепер найцікавіше – отримати адресу для надсилання своєї першої листівки! Серед посткросерів – і діти, і підлітки, і пенсіонери майже з усіх країн світу, тому кожна нова адреса – це сюрприз! Отже, зліва у блакитному віконці натискаємо «Sendapostcard» , читаємо корисні поради та клікаємо на кнопочку з намальованим конвертом «Requestaddress»  - і перша адреса з’являється на екрані! Ну дуже цікаво ,куди ж ти надішлеш свою першу листівку! Мені, наприклад, попався чоловік 40 років із США! Доречі, новачкам можна надіслати спочатку лише 5 листівок.
Крок четвертий: уважно прочитай інформацію про учасника чи учасників, яким ти будеш надсилати листівки, щоб вибрати підходящу. Готово? Тепер відправляйся на пошту власне за листівками та правильними поштовими марками (не забудь до якої країни будеш писати!).
Крок п’ятий: і найважливіше – гарно оформити листівку та правильно її підписати! Обов’язково напиши декілька речень, щоб людині з іншої країни було приємно та цікаво читати. Можеш пофантазувати та намалювати щось, чи приклеїти гарні наклейки. Ну і звичайно, дуже важливо правильно та чітко записати адресу отримувача (інакше твоя листівка не дійде до іншого посткросера)та PostcardID, щоб отримувач зміг її зареєструвати на сайті.
Крок шостий: листуйся! Після того, як ти надішлеш хоча б одну листівку і її зареєструють на сайті, твоя адреса з’явиться у базі даних і її зможуть отримати інші учасники, щоб надіслати листівку тобі! Тому чим активніше ти будеш, тим більше листівок отримаєш. Ну а чим більша буде твоя колекція, тим цінніший подарунок ти отримаєш від Грін Кантрі.Удачі тобі!
 
Postcrossing: всесвітній рух обміну листівками, 3
 
Корисні поради:
1)Завжди надсилай листівку за адресою, яку отримуєш. Людина на іншому кінці світу дуже чекає на неї!
2)Не забудь вказати на листівці правильну адресу та PostcardID, а також приклей марки, необхідні для країни, куди прямує твоє послання.
3)Oбов’язково реєструй отримані листівки!
4)Вибирай листівки з міцного картону, щоб пройшовши багато тисяч кілометрів

Postcrossing: всесвітній рух обміну листівками, 4

 вона виглядала гарно.
5)Завітай на один з цих сайтів та замов гарну листівку, як
що на пошті немає того, що тобі треба:
https://photofabrique.at.ua/
 
Цікаві факти:
   - Перша листівка була відправлена з Португалії.
   - У 2011 році у Нідерландах випустили серію поштових марок, присвячених посткросінгу.
   - 27 січня 2012 року з Японії до Німеччини була надіслана десятимільйонна листівка!
   - На офіційному сайті посткросінгу вже зареєстровано понад 450 тисяч учасників з 217 країн світу!
   - Найактивніші посткросери – з Німеччини, вони посідають перше місце за кількістю надісланих листівок.
Дата публікації: 12 листопада 2013