Час social distancing триває вже понад місяць, а тому всі ми втомилися від постійних Zoom-колів по роботі, нескінченних переговорів у Скайпі та переписок у соціальних мережах. Попри велику кількість ідей, як цікаво провести карантин, навіть найоригінальніші люди починають відчувати фрустрацію через відсутність цікавого дозвілля.


І саме тому настав час поекспериментувати та організувати власну сімейну вечірку, наповнену позитивом та креативними іграми! Тож ловіть 10 варіантів ігор з підручних матеріалів!

 

1. Baby rattle - дитячі брязкальця

У гру baby rattle може грати як двоє людей, так і велика компанія. Для гри потрібно 8 одно літрових або двох літрових пляшок для 4 брязкалець, ізоляційна стрічка або 4 трубки, в які можно було би помістити горлечка від пляшок. Як наповнювач підійдуть драже невеликої форми, наприклад: “морські камені” або M&M's. Правила гри неймовірно прості: потрібно якнайшвидше перемістити всі драже з верхньої пляшки у нижню!
Щоб зробити брязкальце, потрібно насипати драже в одну пляшку, прикласти до її горлечка іншу пляшку та закріпити їх за допомогою ізоляційної ленти або шматочка. 
Коли всі брязкальця готові - you are ready to play!

 

2. Whack attack - ударна атака

Для гри whack attack вам знадобляться по дві ложки кожному учаснику, пляшки та маркери - кількість залежить лише від вашого запалу та змагального духу! 
Перед початком гри наберіть у пляшки воду, покладіть туди маркери та поясніть правила гри: головна ціль кожного гравця - помістити всі маркери під воду за допомогою ложки. Переміг той, хто зробив це першим! 
Not as easy as could seem to you! - Не так легко, як вам здається! 

 

3. Breakfast scramble - сутичка на сніданку 

Усі пам’ятають, як складали пазли у цілу картинку в своєму дитинстві, гра breakfast scramble допоможе згадати всі забуті у дитинстві навички та точно сподобається всім дітям у вашій сім’ї! 
Щоб зробити “пазли”, ви можете роздрукувати дві однакові кольорові картинки на своєму принтері або ж вирвати дві фотографії з непотрібного журналу, порізати їх на невеликі частинки. Не забудьте розставити столи так, щоб члени сім’ї не заважали одне одному збирати картинки, finally - починайте гру! 
Feel free to refresh your memory! - Не соромтеся згадати забуте! =)

 

4. Suck it up! - Напруж губи!

Гра “suck it up!” дуже добре підійде, якщо десь у вашій шухляді  завалялась одні-дві пачки M&M's. Вона точно стане найкращим вибором для розваги маленьких дітей, проте якщо ви вирішили зайнятися фейсбілдінгом, “напруж губи” стане гарною вправою для розминки!
Все, що потрібно - це жменька цукерок M&M's або інших маленьких цукерочок, трубочка, одна глибока та одна плоска тарілка на одного гравця. 
Як грати? Дуже просто! Візьміть трубочку в руки та перенесіть   всі цукерки з глибокої тарілки на плоску, всмоктуючи цукерки трубочкою! Головне не забудьте слідкувати, щоб учасники не з’їли всі цукерки завчасно! Have fun! 

 

5. Paper dragon - паперовий дракон

Туалтено-паперова паніка вже зкінчилась, а це означає, що прийшов час грати в цю гру. Єдине, що для неї потрібно - це декілька рулонів туалетного паперу - по два на людину та гарний настрій.
Якщо ви хочете стати переможцем в паперовому драконі, візьміть кінці туалетного паперу в обидві руки і крутіть руками вперед якнаймога швидше! Гра може не тільки зробити вашу вечірку веселішою та позитивнішою, але й допоможе зберегти кошти. Готові грати? Ready! Steady! Gooo! 

 

6. Cup Collection - колекція чашок 

Для багатьох українців важливо мати свій сервіз, який буде красиво стояти у шафці та чекати на гостей, але ця гра немає нічого спільного з шафами! 
Щоб провести цю активність, вам потрібно купити кілька упаковок одноразових стаканчиків в найближчому магазині - не важливо пластикових чи паперових. Перед початком гри розставте стаканчики в будь-якому порядку на столі. Для перемоги потрібно зібрати всі стаканчики один в один. Виграш не зараховується, якщо гравець не зібрав усі “чашки”, що впали на підлогу. 

 

7. Separation anxiety  - неспокійне сортування

Для цієї гри точно не потрібно встановлювати великі контейнери та відсортовувати все по кольорам та матеріалу. Хочаа.. По кольорах відсортовувати все ж таки доведеться! 
Для організації активності потрібно 5 невеличких склянок та дві пачки M&M's або будь-яких інших маленьких цукерок, які буде зручно набирати в руку. Правила нескладні: треба відсортувати всі цукерки в посудини по кольорах, користуючись лише однією рукою!

 

8. Face the cookie - печиво на обличчі 

Якщо в вашій сім’ї полюбляють солодощі, ця активність точно сподобається кожному члену вашої маленької “спільноти”! 
Єдина річ, якою ви можете “вигризти” свій тріумф - це ваше обличчя! Перед грою придбайте пачку вашого улюбленого печива, розпакуйте його, покладіть біля свого стільця та стільця вашого суперника, перенесіть одну штучку на ваше обличчя. Тепер hands off! Використовуйте лише ваше лице, щоб донести печиво до рота! 

 

9. This blows - дуй!

Якщо у вас десь завалялись надувні кульки з попередньої вечірки, не поспішайте використовувати їх як елемент декору, вони знадобляться вам для цієї гри!
Розставте по 15 великих пластикових стаканів недалеко від краю на двох столах, роздайте “геймерам” по одній надувній кульці. Тепер їхня задача надувати кульку та за її допомогою здувати стаканчики зі столу.

 

10. Office tennis - офісний теніс 

Остання гра нашої добірки - це офісний теніс. Ця активність сподобається всім без обмежень. В неї потрібно грати парами, наприклад: дорослі проти дітей. 
Матеріали такі: кожній парі треба дати по книжці або по картонній дощечці та по 10 листків паперу (можна використати листочки зі старих зошитів або документів) та одну корзину або відро. Готуємося: коли пари отримали свій інвентар, їм варто зім’яти папір так, щоб вийшли кульки, якими потім можна буде грати у наш теніс. 
Як грається гра: кожна пара має відбивати “м’яч” та таким чином перенести його з однієї частини кімнати в іншу та закинути його у відро. 


Тож як ви могли зрозуміти, активності можна створити з будь-чого, що є під рукою, навіть, якщо - це просто стаканчик чи трубочка. Тому запропонуйте вашим рідним влаштувати приємний сімейний тимбілдинг, щоб більше днів на карантині стали для вас часом of joy and happiness! Let’s play!

With love, 
Your Green Country!

Іван Залогін, викладач Грін Кантрі

Ігри з сім'єю на карантині: 10 ідей з підручних матеріалів

 

Дата публікації: 29 квітня 2020