Одна з головних дилем батьків школярів – репетитор або курси англійської. Обидва варіанти мають свої переваги й недоліки. Тому ми вирішили обговорити головні відмінності між заняттями з репетиторами і на курсах, ґрунтуючись на яких ви зможете прийняти остаточне рішення. Додатково опишемо нюанси, які допоможуть обрати курси англійської мови для дітей, якщо ви все ж зупинитеся на такому варіанті.

Що краще: репетитор або курси англійської?

Головною, але мало не єдиною перевагою вивчення англійської мови разом із репетитором є індивідуальний підхід до дитини. Однак знайти репетитора, який зуміє знайти контакт конкретно з вашим чадом, – завдання із зірочкою. Курси англійської суттєво виграють у цьому питанні, оскільки дають можливість пройти безкоштовний пробний урок для знайомства з викладачами.

 

Що краще – репетитор або курси англійської для школярів
Груповий формат навчання для дітей допомагає створити зону розвитку

 

Є у мовних курсів, які розраховані на дітей, і інші переваги.

1. Детально пропрацьована методика

Кожна мовна школа працює за певною методикою викладання, яку вважає найкращою. Відповідно, викладачі школи строго дотримуються її рамок. Завдяки цьому батьки одразу можуть оцінити, підходить методика дитині чи ні. Також вони можуть отримати план кожного уроку.

2. Можливості для розвитку

Якщо вам важко визначитися, краще репетитор або курси з англійської, то врахуйте той факт, що на курсах заняття проводяться в груповому форматі. Завдяки цьому діти можуть спілкуватися не тільки з викладачем, але і між собою, розвиваючи свої комунікативні навички. До того ж наявність групи створює конкуренцію, яка нерідко виступає хорошим мотиватором.

3. Місце для всебічної практики мови

Мовні курси – це те місце, де ваша дитина зможе вільно практикувати свої знання, покращувати вимову, дізнаватися нові слова та фрази. Знання, які надає репетитор, можуть бути обмеженими.

Що краще – репетитор або курси англійської для школярів - 2

 

Як обрати курси англійської мови для дітей?

Зупинилися на мовних курсах? Хороше рішення, однак, як і репетитора, хороші курси потрібно обирати дуже скрупульозно. Спочатку визначитеся з форматом – офлайн або онлайн. Потім підберіть варіанти курсів, які розраховані на дітей і підходять вам за ціною. Фінальні критерії вибору – це відгуки, а також ваші особисті враження від пробного заняття з англійської.

 

Світлана Федорчук

 

Дата публікації: 2 червня 2021