Більшість батьків звикли, що літо відведене для відпочинку. Звісно, відпочинок потрібен завжди, але тут мова про цілий сезон розваг для школярів. 

Проте, навіть влітку необхідно відводити час для навчання. Ба більше, багато в чому саме цей період є більш продуктивним для здобуття нових навичок або закріплення набутих раніше. Ми запитали методистів Грін Кантрі та виокремили пʼять причин навчатися влітку, а особливо — приділити цей час вивченню англійської

 

1.  Підтримка здобутих знань

Навіть майстерно відточені навички потребують практики. А якщо говорити про дітей, які лише в процесі вивчення нових наук або  іншої мови — це не просто зупинить їх, а й зробить умовний крок назад. 

Потрібно практикуватися регулярно протягом усього періоду вивчення мови: від коротких словничків і фільмів в оригіналі до занять на курсах від одного до навіть пʼяти разів на тиждень. 

 

2. Підготовка до нового навчального року

Немає необхідності проходити навчальний план наперед. Проте, якщо ви відчуваєте, що дитині важко встигати за однокласниками — можна пропрацювати більш загальні правила та нові слова, які можуть стосуватися майбутніх тем для віку вашої дитини. 

Це допоможе більш розслаблено почуватися на уроках, витрачати менше часу на підготовку до занять та домашню роботу вже у шкільному році, чи навіть брати участь у позакласних активностях англійською. 

Чому дитині варто вивчати англійську влітку - 1

 

3. Можливість зосередитися на слабких сторонах

Під час навчального року більшість часу дитини займає школа, а після уроків — додаткові заняття, гуртки, хобі. Літо — єдиний сезон без шкільного журналу та розкладу уроків :)  

Саме тому влітку школярі можуть більше уваги приділяти окремим предметам, якщо вони чи ви відчуваєте необхідність у підвищенні знань. Також це чудова нагода практикувати саме ті предмети, які знадобляться для здобуття майбутньої професії. Наразі найпопулярнішою сферою для карʼєри молодь вибирає ІТ. У такому випадку потрібно зосередитися на точних науках і англійській мові, адже без неї у світі інформаційних технологій неможливо.

Чому дитині варто вивчати англійську влітку - 2

4. Можливість поєднувати навчання з розвагами

Вивчення англійської мови може бути дуже цікавим і захоплюючим процесом. Серед варіантів: англомовні івенти та літні табори.

Івенти направлені більше на відпочинок і вивчення англійської через гру. Дитина не йде за навчальним планом, а більше практикує комунікативні та когнітивні навички. Наприклад, під час гри у Мафію або перегляді мультфільмів англійською та подальшого обговорення з однолітками.  

Щодо таборів — цей метод більш направлений на навчання, ніж різні заходи. Звісно, і без відпочинку не обійдеться, але крім цього, у плані табору будуть організовані заняття з англійської.

 

5. Практика під час поїздок за кордон

Якщо ви плануєте відпочинок або тимчасово змінили країну проживання — знання англійської не лише полегшить життя вашої дитини, а й може убезпечити її в екстрених ситуаціях. В усіх європейських, та у більшості інших туристичних держав, мешканці розмовляють англійською. Навіть базові знання мови необхідні не лише дорослим, а й дітям.

Більш того, подорожі — чудовий спосіб практикувати розмовну англійську,  адже спілкування з носіями на побутові теми значно пришвидшує вивчення мови. Коли ви та ваша дитина перебуваєте в англомовному середовищі — ви чуєте, як носії будуть речення, які інтонації використовують та які синоніми чи замінники слів застосовують у певних ситуаціях.

Чому дитині варто вивчати англійську влітку - 3


Вид практики може бути різним: самостійне повторення матеріалів, інтенсивні курси, англомовні табори чи одноразові події для розваг і вивчення мови. Але їх усіх обʼєднує одне — вивчення англійської влітку. Тож якщо вам або вашій дитині відгукнулася хоча б одна з причин навчатися — світ англійської чекає! 

Дата публікації: 6 квітня 2023