Англійська для малят та турботливих батьків.
Христя Шонь, викладач англійської для діток, віком від 1,5 рочків, ділиться ідеями для домашнього вивчення англійської  разом із батьками за допомогою аудіо та відео-ресурсів.
Інформація буде корисна для малят з міні-садочку Грін Кантрі, а також для тих, хто хоче вдома навчатися самостійно.Англійська для малят від Христі Шонь
 
 
Записка 1 
 
Приходять перші приморозки і часу для ігор на вулиці стає все менше, а це означає, що його стає більше для корисного інтелектуального часопроведення! Більше часу ми проводимо разом із малюками, тож нехай він приносить нам користь. Як Ви знаєте, серед тем, котрі Ваші малюки встигли успішно засвоїти у нашому дитячому садочку - фігури, рухливі команди, основні предмети, котрі ми використовуємо на занятті і це ще далеко не все. Наприкінці записки можете знайти повний перелік рекомендованої лексики.
 
Англійська для малят від Христі Шонь, 2
 
До речі, наші подальші теми будуть ще цікавішими, адже серед них будуть слова ввічливості, предмети у класі, великий спектр кольорів, найменувань тварин, іграшок та цифр. 
 
Розпочнемо із улюблених дитячих пісень:
Пісня про зірочку "Twinkle, twinkle little star"
Пальчикова сім'я "Finger family"
Про ведмедика і частини його тіла "My teddy bear"
Пісенька для сміливих про джунглі "Walking in the Jungle" 
Ми продовжуватимемо вивчати нові мелодійні пісеньки і ділитимемося своїми знахідками із Вами.
 
 
Якщо у вільні від садочку дні Ви хочете повчити з Вашими милими малюками нові пісні, або пограти нові ігри, ось кілька сайтів та посилань, котрі Вам можуть знадобитися. 
Пісні на youtube присвячені, наприклад осінній тематиці, про гру з печивом, чи про їжу
 
Для тих мам, котрі володіють англійською, ось тут є короткий гайд по `виживанню` вдома з малюками від super-мами, котра виховує чотирьох своїх малюків. 
 
Англійська для малят від Христі Шонь, 3
 
Взагалі дітки засвоюють будь-яку інформацію у дошкільному віці, тобто якщо Ви просто з ними спілкуєтесь англійською, або кажете чарівне слово "game", у них мотивація і запал зростають в лічені рази. Ну ви знаєте ;) Задля гри вони часто готові на неймовірні речі. І цікаво, що майже будь-яку гру з української можна трансформувати у англійську. Як? Наприклад, називаючи команди-слова англійською, або спростивши гру на певних етапах, як ось:
твістер – повторюємо кольори; практикуємо – торкатись правою-лівою рукою-ногою; покласти ведмедика-ляльку на те чи інше коло або поміняти їх місцями і т.д. 
конструктор лего – з його допомогою повторюємо форми і кольори, будуємо різні предмети, ставимо запитання – Is it a house? Is it a tree? Is it a monster ? і т.д. очікуючи на відповідь – yes, it is / no, It isn’t. 
 
Англійська для малят від Христі Шонь, 4
 
А взагалі кожен процес, що відбувається вдома, можна перетворити на гру по-англійськи, якщо маєте бажання: сортуючи одяг після прання (Який він? Який має колір? Поклади туди-сюди, будь ласка і т.д.), розкладаючи прибори на стіл (справа-зліва, біля-напроти, виделка-ложка), чи просто щотижня вішаючи на дверях у дитячій кімнаті фрази-слова (від простого Hello! до Could you please tell me what time is it right now?). Фантазувати можна практично з усім (ну, звісно, окрім улюблених столових приборів чи Ваших найгарніших вазонів) і обов'язково не забувати хвалити ваших англійських помічників або обдаровувати їх гостинцями.
 
І насамкінець, якщо у вас бракує часу на ігри та спілкування з чадом, то нехай ваш малюк просто дивиться мультики по-англійськи. Це один із пасивних, але дуууже ефективних методів :) Фахівці мови рекомендують мультики зі свинкою Пеппою – котра говорить повільно, чітко і з постійним повторенням тої ж лексики від одного мультика до іншого. Глянути мульт можна знову ж на ютюбі.
 
А ще відкрию Вам маленький секрет: при пошуку у ютюбі є чарівні слова-помічники, котрі вам допоможуть знайти потрібні матеріали. Серед них "esl" (English Second Language – для тих, у кого англійська є другою іноземною) або "super simple" (song /cartoon) – надзвичайно прості пісні/мультики. 
 
Також дуже продуктивними є мемо-ігри. Вони можуть бути он-лайн, тобто Ви і Ваш малюк працюєте разом з комп'ютером (гра на пошук однакових предметів), або на самому сайті є дуже багато різноманітних ігор із різними завданнями. 
 
Багато ідей щодо ігор із мемо-картками, які легко виготовити самостійно, описані у блозі Світлани Грибенюк, керівника творчої майстерні Gifty.
 
Англійська для малят від Христі Шонь, 5
 
Або ж мемо-ігри можна грати старим класичним методом: робимо картки з такої-от шпаргалочки і варіюємо способи їх використання.
 
* Типово цю гру грають за таким принципом: перекладають всі картки картинками вниз, попередньо перемішавши, адже суть гри – розпізнати і назбирати якнайбільше пар карточок. Гравець перевертає дві будь-які картки, інші гравці намагаються запам'ятати ці картки. Якщо співпала пара – гравець забирає собі картки і відкриває дві наступні картки. Якщо ж не співпала – то ті картки, котрі не становлять пари, гравець перевертає картинкою вниз. Далі черга наступного гравця відкрити дві картки. Правила повторюються знову. В кінці гри, коли усі пари складено – підраховуємо, скільки зібрано пар у кожного з гравців. 
* Інша варіація гри з картками – викладаємо картки в ряд і даємо певний час на запам'ятовування. Далі гравець (Ваш малюк) закриває очі, Ви забираєте картку, після чого він намагається знайти ту картку, котру Ви заховали і запитує Вас – is it a carrot/penguin/ flower і т.д., а Ви відповідаєте yes, It is / no, it isn’t. 
 
Ще інші додаткові ідеї про ігри чи розвиваючі матеріали можна отримати, ввівши у гуглі, наприклад, такі комбінації: young learners // preschool kids. 
 
Наразі у мене все, а Вам бажаю натхнення і такого справжнього вогника захоплення у оченятах ваших малюків після ігор, котрі Ви будете з ними грати :) і, звісно, втішних результатів Ваших старань))
Дата публікації: 12 жовтня 2015