Вивчення мови  стає набагато ефективнішим, якщо його пов"язати з іграми.
І як не дивно тут гратись доводиться як дітям, так і дорослим учням=)
Особливо ефективним  є вивчення лексики через ігри.
Тому вашій увазі  пропонуємо 4 простих гри, які найчастіше використовують для вивчення лексичного матеріалу на уроках іноземної мови.
Нижче описані правила ігор, а також надані картинки-приклади. Отож, уважно читайте правила, роздруковуйте картинки та грайте!

Memo Game

Завдання гри – зібрати якнайбільше парних карток (із однаковим зображенням). Виріжте картки та розкладіть їх картинками донизу. Гравці по черзі обирають дві картки, називаючи слово, яке зображене на картинці. Якщо обрана пара карток має однакову картинку, то гравець забирає їх собі. Переможцем вважається гравець із найбільшою кількістю парних карток.

4 ефективних настільних гри для вивчення лексики

 

Bingo Game

Завдання гри – закрити картинками усі слова на картці. Виріжте поля із словами. Поля із картинками розріжте на окремі картки. Кожен гравець отримує поле із словами. Ведучий обирає одну із картинок і підносить її догори. Гравці, які мають відповідне слово повинні якнайшвидше назвати його. Гравець, який назвав слово першим, отримує картку із зображенням і закриває нею одне слово на своєму полі. Переможцем вважається той, хто першим закриє картинками усі слова на своєму полі.

 

4 ефективних настільних гри для вивчення лексики, 24 ефективних настільних гри для вивчення лексики, 3

 

 

4 ефективних настільних гри для вивчення лексики, 44 ефективних настільних гри для вивчення лексики, 5

 

Boardgame

Завдання гри – пройти від старту до фінішу. Для гри знадобляться гральний кубик та фішки для кожного учасника. Гравці по черзі кидають кубик та просувають фішку на відповідну кількість клітинок. Ставши на клітинку, гравець має назвати слово, яке на ній зображено. Переможцем вважається той, хто першим дійде до фінішу.

4 ефективних настільних гри для вивчення лексики, 6

 

Domino Game

Завдання гри – викласти слова та картинки в ряд. Виріжте картки та розподіліть їх порівну між учасниками. Покладіть одну картку на стіл, назвіть картинку, яка зображена на ній. Інші гравці мають підібрати та покласти наступною картку, слово на якій відповідає зображенню на попередній картці. Переможцем вважається той, хто першим позбудеться усіх своїх карток.

4 ефективних настільних гри для вивчення лексики, 7

 

4 ефективних настільних гри для вивчення лексики, 8

 

Всі згадані ігри є в роздрукованому варіанті в лексичному тренажері "Англійська з Гріні", який можна замовити тут

 

Вивчайте англійську із задоволенням!

4 ефективних настільних гри для вивчення лексики, 9

Дата публікації: 29 вересня 2016