Коли дорослі вирішують вивчати англійську онлайн, вони довго підбирають платформи для вивчення та порівнюють їх зі своїми можливостями й потребами. Під час самого навчання доводиться ознайомлюватися з величезною кількістю правил, фонетичною системою, а також перебудовувати свою артикуляцію для вимови інших звуків. Якщо ж говорити про дітей, то їм набагато простіше починати з нуля. Граматичні конструкції, які ми старанно зазубрюємо, вони вмить запам’ятовують без аналізу. Будь-яка дитина може заговорити декількома мовами, тут найголовніше – це забезпечити їй повноцінні заняття.

Зміст

1. Чи потрібно дитині вивчати англійську онлайн?
    1.1. Коли можна починати вчити онлайн англійську?
    1.2. Особливості уроків англійської для дітей онлайн
    1.3. Чи потрібно батькам вчити англійську онлайн разом із дітьми?
    1.4. Як проходить процес навчання?
2. Чого можуть навчити онлайн-уроки англійської для дітей?
3. Як обрати курси іноземної мови в дистанційному режимі?
4. Де вивчати англійську онлайн?
5. Як краще вчити англійську – онлайн чи офлайн?

 

Чи варто дитині вивчати англійську онлайн?

Для дитини вчити англійську онлайн буде просто навіть з нуля, якщо замовити якісні заняття від мовної школи

Чи потрібно дитині вивчати англійську онлайн?

Вчити англійську для дітей онлайн однозначно варто. Інтернет-навчання дитини – це гідна інвестиція в її майбутнє, яке відкриває перед нею такі можливості:

  • згодом пройти навчання в найкращих зарубіжних навчальних закладах;
  • дитина зможе побудувати успішну кар'єру;
  • здійсниться мрія подорожувати по всьому світу й не бути обмеженим у спілкуванні з місцевими жителями.

Також необхідно зазначити, що нічого не може бути простіше та доступніше за навчання через інтернет. Ви можете помітно заощадити час і поєднати навчання з активним способом життя. Найчастіше сучасні діти живуть за чітким і заповненим графіком: спочатку шкільні заняття, потім додаткові гуртки, а часу для уроків на курсах англійської практично не залишається. Саме тому вивчати англійську онлайн – це прекрасна можливість для сучасних школярів. Ба більше, сучасні діти дуже люблять комп'ютери і все, що з ними пов'язано, а значить, вчитися їм буде максимально комфортно.

Не варто забувати й про те, що величезна кількість батьків думає про комфортну та безпечну обстановку там, де дитина буде вчити англійську. Адже часто курси знаходяться у віддаленій частині міста. Можливість навчатися дистанційно гарантує абсолютну безпеку, оскільки всі уроки проходять вдома. До окремих переваг можна також віднести можливість батьків взаємодіяти з учителем і завжди бути в курсі щодо успішності своєї дитини.

Коли можна починати вчити онлайн англійська?

У різному віці діти мають різними здібностями до опанування нової мови. Фахівці, які працюють із дітьми, виділяють чотири основні вікові групи, до яких під час навчання застосовуються абсолютно різні підходи.

  1. Діти віком від 4 до 6 років. Уже можна почати вчити онлайн англійську, це закладе міцний фундамент для подальшого ефективного розвитку та навчання. Найчастіше таке навчання проходить в ігровій формі з використанням мультиків і веселих ігор. Діти в цьому віці здатні вивчити більше 500 слів, а також опанувати базові правила граматики.
     
  2. Діти віком від 7 до 9 років. У цей період дуже важливо навчити концентрувати увагу дитини на лексиці та граматиці. Тепер для навчання використовуються не тільки ігри, але також і прості вправи. У цьому віці дитина може поповнити свій лексичний запас до 1500 слів, навчитися говорити, писати, а також сприймати англійську мову на слух.
     
  3. Діти віком від 10 до 13 років. Це діти, які навчаються в середній школі, і вони вже цілком готові повноцінно проходити уроки англійської для дітей онлайн, займаючись разом із носієм. Навчання для дітей цього віку має бути збалансованим і максимально різноманітним.
     
  4. Підлітки віком від 14 до 17 років. Вони вже інтелектуально сформовані та можуть почати вивчати культурологічні матеріали, вивчаючи англійську онлайн. У цьому віці можна сміливо готуватися до міжнародних іспитів.

 

 

Особливості уроків англійської для дітей онлайн

Дистанційний спосіб вивчення іноземної мови помітно відрізняється від звичних курсів. Пам'ятайте про те, що діти навряд чи впораються з вивченням самостійно, особливо в початковій школі. Батькам хоча б на перших порах необхідно буде постійно контролювати процес навчання.

Чи потрібно батькам вчити англійську онлайн разом із дітьми?

Бути присутніми на онлайн-уроках англійської для дітей варто не тільки в перший день занять. У тому випадку, якщо дитині від 4 до 6 років, необхідно підтримувати її на пробному занятті, оскільки вона буде спілкуватися з незнайомим вчителем. Із дошкільням потрібно займатися поруч, поки дитина не зможе звикнути до нової системи отримання знань. Найчастіше це не більше 10 занять.

Як проходить процес навчання?

Ми починаємо вчити іноземну дистанційно в тому випадку, якщо хочемо зробити це ефективно, швидко та в комфортних умовах. У процесі навчання діти використовують сучасні підручники, подкасти, безліч додаткової літератури, різні інтерактивні вправи для граматики і лексики, а також відеоматеріали. До останніх можна віднести перегляд мультфільмів, фільмів, культурних каналів, науково-популярних передач і відеоблогів.

Чого можуть навчити онлайн-уроки англійської для дітей?

  1. Спілкування. Під час уроку учні розмовляють набагато більше, ніж викладач. Вони вчаться висловлювати свою думку, відповідати на запитання, а також вільно спілкуватися на різні теми.
     
  2. Активні ігри. Для того, щоб нова тема засвоювалися простіше, уроки мають бути максимально цікавими та веселими. Уроки англійської для дітей онлайн розбавлені інтерактивними вправами, розучуванням цікавих пісень, а також рольовими іграми.
     
  3. Збільшення лексичного запасу. Кожне заняття дитина повинна поповнювати свій лексичний запас, що здійснюється завдяки спеціальним вправам.
     
  4. Поліпшення письмових навичок. Онлайн-уроки англійської мови для дітей також включають в себе письмові завдання. Дитина повинна навчитися писати короткі твори, а також виконувати вправи для того, щоб закріпити вже отриманий матеріал.
     
  5. Вивчення граматики. Дитина повинна не просто вчити англійську онлайн, а поступово опанувати всі граматичні часи, а також принципи побудови речень.

Чи варто дитині вивчати англійську онлайн? - 2

Як обрати курси іноземної мови в дистанційному режимі?

  1. Перед тим як вчити англійську в дистанційному режимі, необхідно звернути увагу на наявність різних вікових груп у мовній школі. У різних вікових періодах дитина потребує певної бази знань, а також спеціальних методів викладання.
     
  2. Починаючи вчити онлайн англійська з дитиною, познайомтеся з викладачем, а також дізнайтеся про його освіту, спеціальні сертифікати для викладачів англійської. Щоб не мати справ із некваліфікованими вчителями, перед навчанням почитайте відгуки про них, а також візьміть участь у пробному занятті, протягом якого можна побачити методи викладання.
     
  3. Не варто випускати з уваги тривалість уроку: чи зможе дитина бути зацікавлена в навчанні протягом усього цього часу?
     
  4. Подача матеріалу має бути поступовою. Усі наступні заняття мають спиратися на те, що було пройдено раніше.
     
  5. Перш ніж вивчати англійську онлайн, необхідно окремо обговорити з викладачем наявність і обсяг домашнього завдання, яке не має перевантажувати дитину.

Де вивчати англійську онлайн?

Найкраще дитині вивчати англійську онлайн на дитячих курсах іноземних мов. Сьогодні вже всі великі школи готові надати студентам можливість навчатися дистанційно в групах. Давайте подивимося, за якими програмами можна вчитися в мережі шкіл Грін Кантрі.

  1. Дистанційний курс «Комплексний» (повний)

Чотири місяці онлайн-занять з українським викладачем і носієм англійської мови. Групи до шести студентів. Інтерактивна підготовка до уроків на онлайн-платформі. Дуже багато розмовної практики і STEM-заняття з цікавими експериментами й авторськими проєктами.

  1. Дистанційний курс «Комплексний» (стандарт)

Заняття на інтерактивній платформі в невеликих групах протягом чотирьох місяців. Цікаве Self Study замість домашки. Мотивація у вигляді кантриків – валюти, за яку можна придбати корисні речі в нашій онлайн-крамниці.

  1. Дистанційний курс «Розмовний з носіями»

Повноцінний розмовний курс тривалістю чотири місяці з носіями англійської мови. План розвитку кожного студента. 80% часу кожного уроку – діалоги, дискусії та інша розмовна практика. Інтерактивний підручник і вправи-тренажери для самостійної роботи.

 

Чи варто дитині вивчати англійську онлайн? - 3
Де вивчати англійську онлайн? У мережі шкіл Грін Кантрі!

Як краще вчити англійську – онлайн або офлайн?

Щоб зрозуміти, як краще вчити англійську – онлайн або офлайн, порівняємо переваги обох форм навчання.

 

Плюси англійської онлайн

Плюси англійської офлайн

Можливість групового навчання, а це комунікаційна практика, розвиток навички сприйняття англійської на слух

Використання інтерактивного підручника, відеоматеріали, робота із застосунками/span>

Відвідування додаткових розмовних клубів із носіями англійської

Заняття в будь-якому місці, де є інтернет

Живе спілкування з ровесниками та викладачами

Порівняно низька вартість занять

 

Більш вільний графік і різноманітний розклад

 

 

Як бачимо, переваг вивчення англійської онлайн більше. Єдиний мінус таких занять – поганий інтернет вдома або відсутність необхідних для дистанційного навчання гаджетів.

 

Юлія Блажевич

 

Дата публікації: 25 травня 2021