Якщо ви вирішили, що англійська в житті ваших дітей must have skill, тоді ви напевно цікавилися: з чого почати вчити англійську дітям? Запитання не з легких. Особливо, коли ви ніколи самі її не вчили. У нас є на нього відповідь. Ви можете перерити весь інтернет у пошуках нудної методики і завдань. А можете скористатися вже всім готовим на YouTube. У цій статті ми вам розповімо, як, чому і з чого почати навчання на цьому сайті.

Зміст

  1. Чому варто починати вчити англійську дітям на YouTube?
  2. Корисні поради батькам – з чого почати навчання англійської дитини, використовуючи YouTube
  3. Корисні поради батькам – з чого почати навчання англійської дитини, використовуючи YouTube
    3.1. English SingSing
    3.2. Barefoot Books
    3.3. Sigh Post English
    3.4. Storyline Online
    3.5. WOW English TV
  4. Вибір YouTube-каналу – з чого починається навчання дітей англійської

Чому варто починати вчити англійську дітям на YouTube?

YouTube – місце, де ви можете не тільки дивитися фільми, мультики або розважальні відео, але також вчитися. Тут зібрана велика кількість інформації, яка допоможе вам і вашим дітям вивчити англійську мову. Якщо раніше потрібно було купувати касети або диски з навчальними відео, то зараз можна просто відкрити ноутбук, зайти на YouTube і вибрати потрібний канал. Зараз усі користуються цим ресурсом для розміщення відеофайлів. Якщо потрібно щось полагодити, зшити, вигадати, намалювати – усі шукають інструкції на YouTube.

Чому варто починати вчити англійську дітям на YouTube?
Вивчення англійської дітьми – з чого почати?

Перш ніж ми почнемо розглядати, з чого почати вчити англійську з дітьми на YouTube і які краще для цього підходять канали, пропоную вашій увазі 6 тверджень, чому варто використовувати YouTube для навчання.

  1. Наші діти народилися в оточенні комп'ютерів і телефонів, тому вони не уявляють свій світ без них, особливо коли батьки теж ними користуються. І тому для дітей буде дуже цікаво не просто дивитися чергового «Колобка», а вивчати англійську мову з їх улюбленим планшетом або комп'ютером.
     
  2. Наочність. Тобто ваша дитина, дивлячись черговий мультик, буде не тільки на слух запам'ятовувати слова, але також буде бачити, про що йдеться. Будуть задіяні два види пам'яті: слухова і зорова.
     
  3. На відміну від книги, де потрібно самому читати і тільки потім повторювати вголос, дивлячись YouTube, діти одразу повторюють нові слова або фрази. Це сприяє швидкому запам'ятовуванню.
     
  4. Якщо ви вирішили займатися самостійно з дитиною, то YouTube стане вашим надійним другом і помічником. Тут можна знайти вже готові заняття і не витрачати свій час на підготовку.
     
  5. Згодом, коли вашій дитині сподобається займатися через Ютуб, вона сама буде вас просити ввімкнути їй те чи інше навчальне відео. Тобто YouTube буде мотивувати вашу дитину займатися самостійно.
     
  6. Я думаю, що це один з найважливіших пунктів. Використовуючи YouTube, ви надовго прищепите вашому чаду любов до вивчення англійської мови. Згадайте себе і як ви хотіли (або, можливо, не дуже хотіли) займатися англійською мовою в школі. Тому що вчителі використовували неправильний підхід, і ми були змушені вчити її, а через 20-25 років ми знову повертаємося до одного і того ж. Неохоче переступаємо через себе – і все ж вчимо цю англійську мову. Зараз, використовуючи сучасні технології, ваша дитина вже буде навчатися зовсім по-іншому. Їй не потрібно буде сто раз переучуватися. Вона назавжди полюбить англійську мову і буде вдосконалювати її в подальшому житті.

Корисні поради батькам – з чого почати навчання дитини англійської мови, використовуючи YouTube

Перед тим, як почати вивчати англійську з дитиною, слід пам'ятати, що якщо сприйняття у дорослих влаштовано так, що нам потрібно пояснення кожному слову, кожному правилу (нам важливо знати, як, навіщо і чому), то сприйняття дітей перебуває на рівні «подобається або не подобається». І цей фактор потрібно враховувати на початку навчання. Зацікавити дітей в навчанні нам, звичайно, допомагають сучасні технології. Важливу роль відіграє YouTube. Адже тут можна знайти безліч корисної інформації.

Корисні поради батькам – з чого почати навчання дитини англійської мови, використовуючи YouTube
З чого дітям почати вчити англійську мову, коли навколо так багато інформації?

Дотримуючись цих порад, ви зробите навчання для вашого малюка максимально ефективним і приємним.

  1. Робіть короткими ваші уроки англійської. Для більш ефективного запам'ятовування інформації дитиною уроки мають бути по 15-20 хвилин, дуже швидкими і насиченими. Адже увагу дітей дуже складно утримати, вона розфокусована. Вони постійно хочуть бігати, стрибати, грати, їх неможливо утримати на місці. Тому зробіть ставку на рухливість і короткочасність.
     
  2. Відео потрібні, щоб урізноманітнити заняття англійської з дітьми. Вони не мають повністю замінити урок. Подивилися 2-3 хвилини відео, поспівали пісню, переходите до іншого виду активності. Повчіть разом віршик або огляньте кімнату.
     
  3. Вибирайте навчальне відео за віком. Природно, якщо вашій дитині 3-4 роки, то їй більше підійдуть мультики або пісні. А якщо ви вже маєте років 9-10, то можна починати дивитися відео англійською, де будуть задіяні й інші області, наприклад, математика або географія.
     
  4. Коли ви тільки починаєте займатися, співайте, танцюйте і повторюйте за відео разом з дитиною – вона буде бачити, що її батьки теж це роблять і їм подобається. Малюк буде копіювати поведінку батьків і швидше запам'ятовувати слова або фрази.
     
  5. Регулярність. Краще займатися по 10-15 хвилин, але щодня, так дитина швидше звикне до іншої мови. Буде швидше видно результат.
     
  6. Пропонуйте вашому підопічному кілька пісень, навчальних мультиків на вибір. І ви вже будете знати, з чого почати навчання англійської вашої дитини наступного разу.

Використовуйте ці поради під час вашого навчання – і результат не змусить себе чекати.

Топ-5 YouTube-каналів на початковому етапі вивчення англійської дітьми

Розібравшись, як YouTube допоможе в навчанні дитини англійської, пропоную вашій увазі 5 YouTube-каналів. Вони допоможуть вашій дитині полюбити і почати займатися англійською мовою самостійно.

English SingSing

Дивитися тут

Якщо ви думаєте, з чого почати навчання ваших дітей англійської, обов'язково відвідайте цей YouTube-канал. Тут ви знайдете тисячі навчальних відео на різні теми. Від вивчення алфавіту до невеликих історій і діалогів. Цей ресурс підійде для дітей від 2 до 6 років. Пісні, історії, діалоги тут тривають 8-10 хвилин, що досить довго. Але через те, що спочатку пропонується просто подивитися, потім послухати і вже втретє повторити – вони дуже швидко і легко запам'ятовуються і не надокучають.

При перегляді цього каналу у вашої дитини з'явиться інтерес і бажання вивчати англійську мову. А також вона буде проводити свій вільний час з користю.

Пропоную вам самим переконатися, який простий і ефективний цей ресурс, за відео нижче.

Barefoot Books

Дивитися тут

YouTube-канал, який спеціально розроблений командою фахівців у сфері дитячої освіти. На цьому каналі представлені короткі мультики-пісні по 3-4 хвилини. Вони сподобаються не тільки вашому малюкові, але і вам. Яскраві та з хорошою графікою.

Тут не такий великий вибір пісень і мультиків, як на інших каналах, всього близько 40 штук, але вони дуже якісні, кожна деталь, кожна дрібниця продумана.

Також цей канал пропонує купити книгу. За її допомоги ваша дитина не тільки буде вчити англійську, а й пізнавати себе і навколишній світ.

Barefoot Books підійде для дітей від 3 до 7 років.

Пропонуємо вам подивитися шматочок відео з каналу Barefoot Books.

Sign Post Kids

Дивитися тут

Відрізняється від всіх перерахованих вище каналів тим, що тут ви не знайдете літаючих зірочок або стрибучих дельфінів, а зустрінетеся зі звичайними, реальними людьми. Їх слоган «Реальні діти – реальне життя» є тому підтвердженням.

Sign Post Kids
З чого почати англійську дітям: популярні YouTube-канали

Вашим дітям сподобається досліджувати світ англійської мови разом з їх ровесниками Ханною, Карлі, Еммі, Джо-Джо і Кеті. Веселіться і навчайтесь англійської мови та літератури разом з іграшками, пазлами і піснями. Відео побудовані так, що ваша дитина теж буде задіяна в грі. Їй потрібно буде щось намалювати, прикрасити, станцювати або трохи подумати над легким математичним завданням.

Storyline Online

Дивитися тут

Це не просто YouTube-канал, а цілий проект, який був створений для розвитку любові до читання у дітей. Storline online отримав премію від SAG-AFTRA FOUNDATION, а також номінувався на Еммі.

На каналі розміщені короткі відеоказки від 5 до 15 хвилин у виконанні знаменитих акторів, таких як Віола Девіс, Кріс Пайн, Опра Вїнфрі. Також є відеоряд.

Storyline Online
Storyline online – прекрасний канал, з якого варто почати навчання дітей іноземної мови

Під кожним відео пропонується опис, навіть можна завантажити готовий урок. Його розробляли кращі фахівці в галузі літератури і мови.

Ви можете насолоджуватися не тільки переглядом відео, але отримаєте план дій, як приступити до вивчення англійської мови негайно. За допомогою цих уроків ваша дитина краще буде сприймати англійську мову на слух, зміцнить свої вербальні та письмові навички.

Крім YouTube-каналу, ви можете відвідати сайт, де знайдете ще більше корисної інформації.

Підходить для дітей від 5 до 10 років.

WOW English TV

Дивитися тут

WOW English – це канал від Wattsenglish LTD. Він поєднує в собі освітню та розважальну функцію. Дивлячись відео на каналі, діти вивчають англійську в ігровому форматі через взаємодію з native speaker. Стів і Меггі – головні герої цього каналу – на початку презентують невелику пісеньку, яку ваш малюк потім разом з ними розучує. Також якщо вашій дитині не хочеться сидіти на одному місці, вона може повторювати за Стівом і Меггі ті рухи, які вони пропонують. Це веселий і цікавий метод навчання. Так дитина швидше втягується в процес навчання англійської та краще запам'ятовує інформацію.

WOW English TV
Інтерактивні відео – хороший спосіб почати вчити англійську з дітьми

Ці відео є головною частиною методу навчання Wattsenglish. Якщо ви хочете більше дізнатися про цей метод – можете відвідати їх сайт.

На WOW English TV виходять нові відеокліпи щосереди. Цей канал наповнений різними цікавими, веселими і, головне, корисними відео.

Деякі відео цього каналу перекладені на інші мови, такі як іспанська, китайська, німецька і російська. Заодно можете розучувати пісеньки російською.

Тепер ви вже знаєте, які YouTube-канали вибрати, з чого почати вчити англійську дітям. Можна приступати до самого навчання.

Вибір YouTube-каналу – з чого починається навчання дітей англійської

Якщо ви захочете пошукати інший YouTube-канал, ось на що слід звертати увагу при виборі різних мультиків і відео для дітей.

Вибір YouTube-каналу – з чого починається навчання дітей англійської
Поради при виборі відеоматеріалів, за якими діти будуть починати вчити англійську

  1. Графіка. Ваша дитина буде запам'ятовувати і вбирати все, що їй покажуть на екрані. І завдання батьків – показати їй ті мультики, які максимально наближені до життя і реальності. Щоб потім у дитини не виникало розчарувань. Щоб вона не запитувала, а чому в мультику жираф був синій, а насправді він коричневий. Також варто звернути увагу, чи є сцени насильства в мультику. Страх, стрес, плаксивість і агресію можуть викликати герої мультфільмів, які б'ють одне одного або у яких відлітають руки і ноги.
     
  2. Контент і посил. Звертайте увагу на ті слова, фрази, які присутні в мультику або в пісні. Зараз у нашому світі через появу інтернету інформація стала більш поширена і її стало набагато більше. Кожен може створити на YouTube канал і викладати майже все, що захоче. І тому деякі канали, що позиціонують себе як дитячі, можуть нести в собі негативний або навіть агресивний посил.

    Дуже багато залежить від того, що ми говоримо, які слова вживаємо і як ми це говоримо. Слова відіграють дуже важливу роль в житті людей. Вони формують наше оточення і розповідають нам про внутрішній і зовнішній світ людини. З раннього дитинства потрібно вчитися висловлювати свої думки. Ті слова, які ваша дитина використовує в дитинстві, і те, як вона це робить, пророкує її поведінку в подальшому. Тому звертайте увагу при виборі YouTube-каналу на те, про що співається в пісні та що автор говорить у відео.

     
  3. Зверніть увагу на реакцію вашої дитини. Не всі мультики або пісні можуть їй сподобається. Тому не змушуйте її повторювати за автором, якщо їй цей відеоролик не до душі. Знайдіть інший.
     
  4. Поведінка головних героїв. Діти завжди копіюють поведінку своїх батьків, а також тих людей, яких вони бачать на екрані комп'ютера або планшета. Не дивуйтеся, якщо ви помітите що, поведінка вашої дитини стала схожим на поведінку мультяшного героя. Ваш малюк постійно плаче, нервує, просить нову іграшку. Можливо, він взяв цей стиль поведінки з відео, а можливо, з реального життя. Тому дуже важливо стежити як за своєю поведінкою, за своєю мовою, так і за тим, що ви показуєте своїй дитині.
     
  5. Сюжет. Іноді буває, що графіка хороша, контент теж, герої поводяться відповідно, але сюжет мультфільму дуже нудний або затягнутий. Його стає нецікаво дивитися. Дітям швидко набридає. Тоді вони просто не будуть повторювати за героями або розучувати нові пісні.

Тепер ви знаєте, які кращі YouTube-канали використовувати, як їх вибирати, з чого почати засвоєння дітьми англійської мови. Залишилося тільки почати. Але якщо вас бентежить, то що ви не вчитель – не впадайте у відчай. Приходьте до нас, в одну з кращих шкіл Києва – Green Country. Ми відрізняємося тим, що до кожної дитини у нас індивідуальний підхід. Ми використовуємо метод перевернутого уроку, який дозволить вашій дитині заговорити англійською мовою. На уроці у нас панує особлива атмосфера радості, веселощів, довіри. Також у нас є онлайн-платформа, на якій розміщені завдання. Ви можете робити їх вдома. Крім того, у вас є можливість віддати свою дитину в наш англійський дитячий садок, де вона ще більше заглибитися в цікавий, захопливий світ англійської мови.

Анастасія Бірюкова

 

Дата публікації: 17 березня 2020