Подорож у Великобританію - розповідь очевидця

Грін Кантрі перебуває у постійному русі та оновленні.
Новинкою літа стала поїздка групи дітей із викладачем Інною Улітко у туманний Альбіон. Зробіть собі чашечку чаю і слухайте історію з уст очевидців…

Коротка довідка:
Поїздка відбулася 28.07-12.08 (2 тижні)
Діти проживали у британських сімях (сімя + 2 іноземних дітей з різних країн). Такий принцип використовується для того, щоб діти якнайменше спілкувалися своєю рідною мовою.
Вартість поїздки (дорога, візи, навчальна та розважальна програми, харчування, екскурсії = 24,000грн).
Наступна поїздка відбудеться під час зимових канікул. Шукайте деталі на сайті у жовтні.

Подорож у Великобританію - розповідь очевидця, 2          Подорож у Великобританію - розповідь очевидця, 3

Ділиться враженнями Інна Улітко:
«Маємо стільки вражень, що важко вирішити з чого почати. Напевно почнемо з початку... По дорозі в Англію мали безліч питань: а чи зустрінуть нас вчасно, а як добратися до будинків сімей, а як... Але дуже швидко отримали всі відповіді . Нас зустріли і транспортували до самої школи. Біля школи нас люб’язно зустріла директор і host-parents (сімї, що приймали дітей на період програми). В перший же день всім була надана можливість ознайомитись з місцевістю, розкладом, звикнути до місцевих правил. Для усіх цей день був найважчим, тому що кожна дитина поїхала в нову сім’ю, яка розмовляє виключно англійською + знайомство з room-mate (співмешканцем-іноземцем). До речі, сусіди по кімнатах були з Іспанії, Франції, Японії). І важко було передбачити як діти відреагують на все це, чи зможуть адаптуватися. Хвилювання не покидали всю ніч, але наступного ранку зустрівши кожну дитину я почула: “А ми..”, “А я ...”, “А у нас...” і був такий великий потік позитивних вражень та емоцій, що навіть важко було одразу всіх вислухати. І лише після цієї  зустрічі серце заспокоїлось :)

Подорож у Великобританію - розповідь очевидця, 4   Подорож у Великобританію - розповідь очевидця, 5
В перший день всі діти написали entry test, за результатами якого були розподілені по групах. Але протягом тижня групи змінювались для кожного. Викладачі намагались підібрати  групу в якій би дитина почувала себе найкомфортніше і щоб в  кожного була змога роззнайомитись з якомога більшою кількістю інтернаціональних студентів. Школа сама видає книги, за якими діти навчаються під час програми. Щороку книги перевидаються!
 У вільний вечір (а всього їх було декілька), пішли знайомитись з містом... Діти, та що там говорити і я, були в захваті від місцевого колориту та спілкування з британцями.

Подорож у Великобританію - розповідь очевидця, 6  Подорож у Великобританію - розповідь очевидця, 7
З наступного дня кожного ранку проходили activities (egg challenge parachute, fashion show , British day, mini Olimpics) а після них традиційно 3 години занять англійської в інтернаціональних групах Діти з задоволенням відвідували не лише розважальну, а й навчальну програму! Ввечері втомлені, але щасливі всі з радістю йшли на pizza party чи atlantis disco, яка проходила на березі моря, pool party, з якої їх було важко витягнути додому). Кілька вечорів ми ходили на пляж, який знаходиться в 15 хвилинах від школи. Цікаво, що вже на другий тиждень діти відмовлялися йти кудись разом, а хотіли просто провести час з host parents. Адже тут їм нудьгувати не доводилось: хто займався квілінгом з roommate, хто смажив BBQ, хто ласував морозивом, хто переглядав фільми разом з сім*єю. Найголовніше, що діти отримали - це чудову мовну практику, і вже за декілька днів перебування в Істборні, діти почали легше сприймати британську англійську.

Подорож у Великобританію - розповідь очевидця, 8   Подорож у Великобританію - розповідь очевидця, 9
На вихідних же знову таки відпочинку не було нікому) В першу суботу ми поїхали на екскурсію в Лондон. Прокаталися на паромі по Темзі, пройшлись по Trafalgar Square, Tower Bridge, гуляли біля Big Ben та Westminster Abbey, були вражені величністю London Eye. Але одного дня виявилось замало, тому в неділю теж не вдалось поспати і ми всі дружньо вирушили знову в серце Англії. Цього разу нам вже вдалося відвідати музеї,  наприклад Natural Museum, який вразив своїми масштабами: експонати динозаврів, птахів, відчули стихії: вогонь, воду, вітер... В цей день нам вдалося побачити зміну guards біля Westminster Abbey, що як виявилось було мрією багатьох!!! Родзинкою дня був магазин M&Ms, які є лише в кількох містах світу, тут звичайно ми затримались.... так швидко і пролетів день. І непомітно закінчився перший тиждень навчання.
З другого тижня всі вже адаптувалися і почувалися як вдома: заняття + activities + вечірки та екскурсії... Ще однією екскурсією була подорож до 7 Sisters Hills.

Подорож у Великобританію - розповідь очевидця, 10    Подорож у Великобританію - розповідь очевидця, 11

А як приємно мені було  кожного дня отримували похвалу за кожного нашого студента!
П'ятниця пахла від’їздом: написання фінального тесту, graduation party, вручення сертифікатів (затверджені British Council). Хочеться зазначити, що в кожного студента був вражаючий прогрес в навчанні (відривок між entry та graduation tests сягав до 30 балів). Тому батьки можуть, і повинні пишатися :)

Подорож у Великобританію - розповідь очевидця, 12  Подорож у Великобританію - розповідь очевидця, 13
І на завершення, щоб нам вже взагалі не хотілося від’їжджати нам організували екскурсію на цілий день до Оксфорда. Ми мали змогу побачити Оксфордські коледжі, відчути енергетику Гаррі Поттера (відвідали коледж в якому проходили зйомки фільму), Оксфодську церкву (Oxford Church), побачили першу кав’ярню, яка була  відкрита в Британії в 1650 році, прогулялися вздовж бібліотеки (Bodleian Library 1602 рік), в якій, ви тільки уявіть собі, міститься 5,5 млн. книг. Отримали величезне задоволення від прогулянок вулицями, де на кожному кроці зустрічали історичні пам’ятки, починаючи від 15 сторіччя. Це було ідеальним завершенням подорожі.
Так швидко і промайнули незабутні два тижні навчання. Головне, що ми з собою привезли, це покращення знань, сміливість у розмовній англійській незабутні вражениня від екскурсій і величезне бажання повернутися назад. І ми повернемось, наступного року, а ви з нами?)
Фото з подорожі ви можете переглянути у соціальній мережі.

 

Дата публікації: 24 серпня 2013